Lav en aktivitet!


Hvis du gerne vil lave en aktivitet på Sø’15, så er du havnet det rigtige sted! Her på siden kan du få dig et hurtigt overblik over, hvad der skal til.

Der vil være 3 forskellige typer aktiviteter:

 

De ordinære aktiviteter afholdes 3 dage, henholdsvis onsdag (2. dagen), fredag (4. dagen) og mandag (7. dagen). Disse dage er lagt med minimum én dags mellemrum, for at give arrangørene mulighed for at arbejde med aktiviteten undervejs på Sølandslejren. Med denne model vil der være større mulighed for at evaluere, ændre og forbedre aktiviteterne undervejs, fra den ene aktivitetsdag til den næste.
På de 3 aktivitetsdage starter de ordinære aktiviteter kl. 1000 og slutter igen kl. 1600. I denne tid skal der indregnes tid til frokost (en lille time). Frokosten bliver leveret af Messen i nogle forkostkasser. Hvad frokosten skal bestå af, skal aktiviteten aftale direkte med Messen. I får derfor mulighed for at tilpasse frokosten til præcis det der sker på jeres aktivitet.
En ordinær aktivitet kan enten bestå af én enkelt aktivitet, som alle de deltagende spejdere er med i, eller den kan bestå af flere mindre aktiviteter. Et par eksempler kunne være:

 

 • Vikingeland => spejderne kan løbe rundt mellem 5 forskellige vikingeaktiviteter, som de kan være med til, bl.a. at smede et merlespir, slå et tovværk, ro i et vikingeskib, lave noget vikingemad.

 

 • Strandparty => spejderne kan løbe deltage i enten kajakpolo, beachvolley eller sandskulpturer. De kan vælge to ud af de tre aktiviter, én før frokost og én efter frokost.

 

 • Adventure stjerneløb => spejderne deltager alle sammen i den samme aktivitet i hele aktivitetsperioden

De greninddelte aktivitetsdøgn afholdes fra onsdag kl. 1600 til torsdag kl. 1600. De må gerne vare mindre tid, men ikke længere tid. I praksis skal der være 3 forskellige aktiviteter, henholdsvis én for de 8-12 årige spejdere, én for de 12-16 årige spejdere og én for de 16-23 årige spejdere. I disse aktiviteter skal der medregnes aftensmad onsdag, samt morgenmad og frokost om torsdagen.

 

De særlige aktiviteter vil være alle øvrige aktiviteter under Sølandslejren. Her kan som eksempel nævnes den fælles armadasejlads til Århus om lørdagen, en aftenaktivitet, armadasejladsen til Fregatten Jylland efter Sølandslejren eller en helt fjerde aktivitet, som ingen endnu har tænkt på!

 

Vil du gerne lave en aktivitet på Sø’15, så start med at gøre dig nogle overvejelser om disse 4 punkter:

 1. Hvad skal spejderne lave på aktiviteten?
  • Beskriv kort konceptet og hvad der konkret skal ske.
  • Hvilken oplevelse får spejderne?

   

 2. Hvor mange spejdere kan der deltage på aktiviteten og i hvilke(n) aldersgruppe skal de være?
  • Hvor mange spejdere kan der maksimalt/optimalt/minimalt deltage på aktiviteten?
  • I hvilke(n) af følgende aldersgrupper skal spejderne være: 8-12 år, 12-16 år eller 16-23 år?

   

 3. Hvem skal du lave aktiviteten sammen med?
  • Hvor mange ledere/hjælpere skal du bruge, for at kunne afvikle aktiviteten?
  • Hvad skal lederne/hjælperne kunne?

   

 4. Hvad forventer du, der vil være af udgifter til aktiviteten?
  • Hvad skal I bruge til at udføre aktiviteten?
  • Hvad kan I skaffe selv (gratis) og hvad kommer til at koste dollars?
  • Udfyld budgetarket som I kan downloade her.

 

Husk du til enhver tid kan kontakte lejrcheferne på info@soe15.dk, hvis du får brug for hjælp til disse overvejelser.

 

Når du har et bud på alle 4 punkter, så er du klar til at byde ind med din aktivitet, ved at udfylde aktivitetsformularen på denne side – ENDNU IKKE FÆRDIG – BEKLAGER.